TAIDEPUISTO 2023

TAIDENÄYTTELY LOVIISAN KAPPELISSA 5.6.- 6.8.2023

Kuvagalleria

KIITOS KAIKILLE YMPÄRISTÖTAIDENÄYTTELYYN HAKENEILLE TAITEILIJOILLE.

Tänä vuona näyttelyyn hyväksyttiin kaikilta mukaan päässeiltä kaikki teosehdotukset.

Taidepuisto 2023 mukaan valitut taiteilijat:

1. Anne Ahonen

2. Eija Sandberg

3. Johanna Karén

4. Pekka Korpi

5. Leena Frestadius-Huotari

6. MarjaLeena Pohjola-Valkola

7. Minna Lahtinen ja Robin Fröberg

8. Tuula Siltasari-Peltonen


Onnea mukaan valituille!


HAKU TAITEILIJOILLE KAPPELIN YMPÄRISTÖTAIDENÄYTTELYYN

Uudenmaan Kuvataidejärjestöt UKJ ry ja Loviisan Taideyhdistys ry kutsuu taiteilijoita mukaan ympäristötaidenäyttelyyn Kappelinpuistoon 5.6.- 6.8.2023 Loviisaan.

Teema on avoin. Näyttelyyn voi osallistua kaikki Suomessa näyttelyn aikana olevat taiteilijat. Taidepuisto 23 on Loviisan Kappelin välittömässä läheisyydessä oleva puisto, jossa on puita ja pensaita. Loviisan Kappelin osoite on Kuningattarenkatu 19, 07900 Loviisa.

Ympäristötaide on rakennettuun kulttuuriympäristöön tai luonnonympäristöön tehtyä taidetta.

Teos voi käsitellä ekologisia asioita tai ottaa kantaa ihmisen ja ympäristön suhteeseen. Materiaali voi olla kierrätys- tai luonnonmateriaalia. Teos voi olla tilateos, nykyveistos tai ääniteos. Kuitenkin sellainen teos, joka kestää sään, sateen ja tuulen ja on turvallinen. Eli teosten tulee olla säänkestäviä, yleisölle turvallisia ja ympäristöä kunnioittavia. Teos ei saa sisältää näkyvillä olevaa rautalankaa ja lasia vahingoittumisvaaran vuoksi, eikä rautalankaa saa käyttää teosten kiinnitykseen maastoon. Puiden ja kasvien vahingoittaminen on ehdottomasti kielletty.

UKJ:n hallitus jyryttää näyttelyyn valittavat teokset. Lisäksi Loviisan kaupunginpuutarhuri valitsee teoksille sopivat paikat. Teoksia valittaessa kiinnitetään erityistä huomiota materiaalivalintoihin ja teoksen rakenteellisiin asioihin. Teosvalinnoissa kiinnitetään huomiota luontoa kunnioittaviin suunnitelmiin.

HAKUOHJEET, AIKATAULU ja OHJEITA VALITUILLE

Lähetä vapaamuotoinen teosehdotuksesi (luonnokset, valokuvat) max. 3 ehdotusta/ taiteilija tai taiteilijaryhmä 30.4.2023 mennessä.

Liitä mukaan taiteilijatiedot: tekijän nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Voit halutessasi liittää mukaan cv:n.

Jyrytysmaksu taiteilija/taiteilijapari/työryhmä 10 € maksetaan UKJ:n tilille FI15 8000 1001 813584. Viite 25810. Liitä mukaan hakemukseen maksettu jyrytysmaksun kuitti.

Teosehdotusten jättäminen alkaa heti. Jätä teosehdotukset 30.4.2023 mennessä.

Näyttelyyn valitut teokset julkaistaan UKJ:n kotisivulla 22.5.2023 mennessä.

 • Teosten pystytys: 3.-4.6. 2023
 • Teosten purku 6.8.2023


OSALLISTUMINEN:

Voit lähettää hakemuksen kolmella eri tavalla, sähköisellä lomakkeella, sähköpostitse tai postitse.

Online hakemus

 • täytä online hakemus, joka avautuu alla olevasta painikkeesta.

Sähköpostihakemus:

 • lähetä hakemus sähköpostilla: taidepuisto.ukj@gmail.com
  • tosite kuvajyrytysmaksusta.
  • teoskuvat tai luonnos suunnitelmat. Liitä mukaan niin monta kuvaa, kun katsot tarpeelliseksi.
  • teostiedot: teoksen nimi, valmistumisvuosi, koko (korkeus X leveys), tekniikka ja hinta.
  • taiteilijatiedot: nimi, taideyhdistys, sähköposti ja puhelinumero.
  • cv, jos sinulla on.

Postihakemus:

 • Lähetä postitse hakemus : Lähetä osoitteeseen Vicky Maaranen, Taipaleentie 96, 01860 Perttula. Kuoreen merkintä "Kappelin taidenäyttely" 
  • tosite kuvajyrytysmaksusta.
  • teoskuvat tai luonnos suunnitelmat
  • teostiedot: teoksen nimi, valmistumisvuosi, koko (korkeus X leveys), tekniikka ja hinta.
  • taiteilijatiedot: nimi, taideyhdistys, sähköposti ja puhelinumero.
  • cv, jos sinulla on.

Jos haluat postitse lähettämäsi kuvat takaisin, laita kuoreen mukaan postimerkillä varustettu kuori osoitetietoineen. (Hakemuksen on oltava perillä sunnuntaina 30.4.2023.)

Lisätiedot:

Puihin ei saa naulata mitään, eikä muutoinkaan vahingoittaa ympäristöä. Näyttelyyn valittu taiteilija sitoutuu kuljettamaan teoksen omalla kustannuksellaan näyttelyalueelle, hoitamaan ripustuksen, tulemaan paikalle korjaamaan vaurioitunutta teosta tai poistamaan sen, sekä sitoutuu purkamaan teoksen näyttelyn päätyttyä. UKJ:lla ja Loviisan Taideyhdistyksellä on oikeus poistaa tai siirtää alueelta luontoa tai ympäristöä vahingoittava teos tai rikkoutunut teos. Jos siirrosta tai poistosta aiheutuu kustannuksia, on näyttelyn järjestäjillä oikeus periä korvaus taiteilijalta. Jokainen taiteilija vakuuttaa teoksensa itse. Loviisan Taideyhdistys ja UKJ ei vastaa mahdollisista teosvaurioista. Kun osallistut jyrytykseen, annat samalla UKJ ry:lle ja Loviisan Taideyhdistykselle oikeuden julkaista nimesi / taiteilijanimesi näyttelyn taiteilijaluettelossa ja oikeuden julkaista näyttelyyn valittujen teosten nimet sekä muut niistä kysytyt tiedot näyttelyluettelossa ja muissa näyttelyjulkaisuissa. Taiteilija- ja näyttelyluetteloa julkaistaan itse näyttelyssä, yhdistyksen netti-sivuilla ja Facebook-sivulla. Taidepuistossa on vapaa oikeus ottaa valokuvia ja näitä kuvia voidaan vapaasti julkaista.

Lisätiedot: s-posti: taidepuisto.ukj@gmail.com