TAIDEPUISTO 20

YMPÄRISTÖTAIDENÄYTTELY LOHJALLA 1.7.- 31.8.2020

YMPÄRISTÖTAIDENÄYTTELY 2020

OSA NÄYTTELYN TEOKSISTA

Näyttelyyn valitut teokset:

 1. Artemis: Pentti Salmela, Lohjan Taideyhdistys 
 2. Kaverit: Eija Sandberg, Järvenpään Taideseura
 3. Kotipesä: Eija Sandberg, Järvenpään Taideseura
 4. Korona-viruksen turvavälit: Sari Nikola, Espoo Art
 5. Korroosio: Eveliina Halonen, Lohjan Taideyhdistys
 6. Kutsu: Eveliina Halonen, Lohjan Taideyhdistys
 7. Merenelävät: Eija Sandberg, Järvenpään Taideseura
 8. Paluu luontoon I, Taikatar: Katja Närhi, Taija Peistamo ja Tarja Seewald, Lohjan Taideyhdistys
 9. Paluu luontoon II, Taikatar: Katja Närhi, Taija Peistamo ja Tarja Seewald, Lohjan Taideyhdistys
 10. Paluu luontoon III, Taikatar: Katja Närhi, Taija Peistamo ja Tarja Seewald, Lohjan Taideyhdistys
 11. Purjeet: Anne Ahonen Riihimäen Kuvataiteilijat
 12. Ritari: Pentti Salmela, Lohjan Taideyhdistys
 13. Tanssiinkutsu 2: Pentti Salmela, Lohjan Taideyhdistys

Teosten pystytys on 27.-28.6.2020 ja purku 1.9.-6.9.2020

Teosten pystytys ja purku on jokaisen taiteilijan omalla vastuulla. Voit vapaasti valita teoksellesi paikan näyttelyalueella. Muista kiinnittää teos niin, ettei kukaan pääse satuttamaan itseään teokseen tai kiinnitysrakenteisiin. Lopuksi varusta teos teosnimellä ja tekijän nimellä. Laita tiedot esille säänkestävään materiaaliin.

Alue on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja suojeltu. Puihin ei saa naulata mitään, eikä muutoinkaan vahingoittaa ympäristöä. Näyttelyyn valittu taiteilija sitoutuu kuljettamaan teoksen omalla kustannuksellaan näyttelyalueelle, hoitamaan ripustuksen, tulemaan paikalle korjaamaan vaurioitunutta teosta tai poistamaan sen, sekä sitoutuu purkamaan teoksen näyttelyn päätyttyä. UKJ:lla ja Lohjan Taideyhdistyksellä on oikeus poistaa tai siirtää alueelta luontoa tai ympäristöä vahingoittava teos tai rikkoutunut teos. Jos Siirrosta tai poistosta aiheutuu kustannuksia, on näyttelyn järjestäjillä oikeus periä korvaus taiteilijalta. Jokainen taiteilija vakuuttaa teoksensa itse.

Lisätiedot ja kysymykset voit esittää näyttelyvastaava Katja Närhille p. 050 3688825, katja.narhi@outlook.com

Onnea valituille!

HAKU TAITEILIJOILLE YMPÄRISTÖTAIDENÄYTTELYYN

Uudenmaan kuvataidejärjestöt UKJ ry ja Lohjan Taideyhdistys ry kutsuu taiteilijoita mukaan ympäristötaidenäyttelyyn Kässän Talon puistoon 1.7.- 31.8.2020 Lohjalle.

Teema on avoin. Näyttelyyn voi osallistua kaikki Suomessa näyttelyn aikana olevat taiteilijat. Taidepuisto 20 on Kässän talon välittömässä läheisyydessä oleva puisto, jossa on puita ja pensaita. Kässäntalon osoite on Tynninharjuntie 21, 08700 Lohja.

Ympäristötaide on rakennettuun kulttuuriympäristöön tai luonnonympäristöön tehtyä taidetta.

Teos voi käsitellä ekologisia asioita tai ottaa kantaa ihmisen ja ympäristön suhteeseen. Materiaali voi olla kierrätys- tai luonnonmateriaalia. Teos voi olla tilateos, nykyveistos tai ääniteos. Kuitenkin sellainen teos, joka kestää sään, sateen ja tuulen ja on turvallinen. (Ellei teoksen ole tarkoitus hävitä luonnon voimien vaikutuksesta.) Teos ei saa sisältää rautalankaa ja lasia vahingoittumisvaaran vuoksi, eikä rautalankaa saa käyttää kiinnitykseen.

UKJ:n hallitus jyryttää näyttelyyn valittavat teokset. Teoksia valittaessa kiinnitetään erityistä huomiota materiaalivalintoihin ja teoksen rakenteellisiin asioihin. Teosvalinnoissa kiinnitetään huomiota luontoa kunnioittaviin suunnitelmiin.

HAKUOHJEET, AIKATAULU ja OHJEITA VALITUILLE

Lähetä vapaamuotoinen teosehdotuksesi (luonnokset, valokuvat) max. 3 ehdotusta/ taiteilija tai taiteilijaryhmä 14.6.2020 mennessä.

Liitä mukaan taiteilijatiedot: tekijän nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Voit halutessasi liittää mukaan cv:n.

Jyrytysmaksu taiteilija/taiteilijapari/työryhmä 10 € maksetaan UKJ:n tilille FI15 8000 1001 813584. Viite 25768. Liitä mukaan hakemukseen maksettu jyrytysmaksun kuitti.

Lähetystavat: (valitse itsellesi sopivin vaihtoehto):

 • Sähköposti: taidepuisto.ukj@gmail.com
 • Postitus: Vicky Maaranen, Taipaleentie 96, 09860 Perttula
 • Sähköinen haku: https://www.ukj.fi/taidepuisto-19-sahkoinen-haku/

Teosehdotusten jättäminen alkaa heti. Jätä teosehdotukset 14.6.2020 mennessä.

Näyttelyyn valitut teokset julkaistaan UKJ:n kotisivulla 21.6.2020 mennessä.

 • Teosten pystytys: 27.-28.6. 2020
 • Teosten purku 1.9.-6.9.2020

Teosten pystytys ja purku on jokaisen taiteilijan omalla vastuulla.

Alue on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja suojeltu. Puihin ei saa naulata mitään, eikä muutoinkaan vahingoittaa ympäristöä. Näyttelyyn valittu taiteilija sitoutuu kuljettamaan teoksen omalla kustannuksellaan näyttelyalueelle, hoitamaan ripustuksen, tulemaan paikalle korjaamaan vaurioitunutta teosta tai poistamaan sen, sekä sitoutuu purkamaan teoksen näyttelyn päätyttyä. UKJ:lla ja Lohjan Taideyhdistyksellä on oikeus poistaa tai siirtää alueelta luontoa tai ympäristöä vahingoittava teos tai rikkoutunut teos. Jos Siirrosta tai poistosta aiheutuu kustannuksia, on näyttelyn järjestäjillä oikeus periä korvaus taiteilijalta. Jokainen taiteilija vakuuttaa teoksensa itse. Lohjan Taideyhdistys ja UKJ ei vastaa mahdollisista teosvaurioista. Kun osallistut jyrytykseen, annat samalla UKJ ry:lle ja Lohjan Taideyhdistykselle oikeuden julkaista nimesi / taiteilijanimesi näyttelyn taiteilijaluettelossa ja oikeuden julkaista näyttelyyn valittujen teosten nimet sekä muut niistä kysytyt tiedot näyttelyluettelossa ja muissa näyttelyjulkaisuissa. Taiteilija- ja näyttelyluetteloa julkaistaan itse näyttelyssä, yhdistyksen netti-sivuilla ja Facebook-sivulla. Taidepuistossa on vapaa oikeus ottaa valokuvia ja näitä kuvia voidaan vapaasti julkaista.

Lisätiedot: s-posti: taidepuisto.ukj@gmail.com

Jätä sähköinen hakemus ympäristötaidenäyttelyyn tästä