Jäsenjärjestöt

UKJ:hin kuuluu tällä hetkellä 16 taidejärjestöä Uudenmaan alueelta.


Espoo Art ry

espooart(at)gmail.com

Taideyhdistys Espoo Art on perustettu vuonna 1976. Jäsenmäärä yhdistyksessä on vuosien aikana kasvanut tasaisesti, ja tällä hetkellä jäseniä on yli 200. Yhdistykseen kuuluu öljy-, akryyli- ja akvarellimaalareita, graafikoita, valokuvaajia sekä kuvanveistäjiä. Osa jäsenistä ammattilaisia ja osa aktiivisia harrastajia.

Hangon Kuvataiteilijat

hankoart.hanko(at)gmail.com

Hangon Kuvataiteilijat - Hangö Bildkonstnärer Ry perustettiin vuonna 1978. Yhdistys pyrkii aktiivisesti edistämään taiteen harrastusta ja tasoa järjestämällä jäsenilleen yhteisnäyttelyitä, piirustus- ja maalausiltoja sekä näyttelyretkiä.

Toimintamme tärkein painopiste on kuitenkin olla yhteyslinkkinä jäsentemme, kaupungin ja muiden yhdistysten välillä. Jäsenistöömme kuuluu toistasataa taitelijaa ja taiteenharrastajaa, joilla kaikilla on enemmän tai vähemmän yhteyttä Hankoniemelle.

Helsingin Taideyhdistys HTY ry

htaideyhdistys(at)gmail.com   

Helsingin Taideyhdistys HTY ry on v. 1979 perustettu yhdistys, joka toimi aluksi Helsingin Taiteilijaseuran harrastajajaostona, mutta itsenäistyi omaksi yhdistyksekseen v. 1999.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää ja vaalia kuvataiteiden arvostusta, kiinnostusta ja harrastamista. Yhdistys aktivoi jäseniä taiteen tekemiseen luennoin, jäsentiedottein, kuvataidekilpailuin ja vertaispalautetilaisuuksin. Luomme osallistumismahdollisuuksia ryhmä näyttelyihin gallerioissa, kulttuurikeskuksissa ja verkossa. Näkyvä verkko- ja some toiminta on tavoittanut laajan taideala seuraaja levikin.

Yhdistyksen jäsenmäärä on 200 joista osa on kuvataide alojen ammattilaisia ja toisella osalla on pitkän linjan kuvataideopiskelu erilaisten opisto- ja kuvataidekoulujen kautta


Hyvinkään Taiteilijaseura ry

hyvinkaantaiteilijaseura(at)gmail.com 

Hyvinkään Taiteilijaseuran perustava kokous pidettiin Tapio Hailin kotona huhtikuussa 1958. 

Järvenpään Taideseura ry 

taideseura(at)gmail.com

Järvenpään Taideseura ry on vuonna 1958 perustettu harrastajien ja ammattitaiteilijoiden yhteinen seura. Seuran tavoitteena on kuvataiteen eri alojen tunnetuksi tekeminen, näyttelytoiminta ja kuvataiteen harrastuksen edistäminen.

Seuralla on näyttelytiloja, grafiikan työpaja ja vuokrattavia työhuoneita Järvenpään Taidetalolla Myllytiellä sekä Seuratalon yläkerrassa Kartanontie 20.

Kirkkonummen Taideyhdistys ry

Kirkkonummen Taideyhdistys on perustettu v. 1972. Jäseniä yhdistyksessä on noin 140. Tavoitteena on innostaa ja kehittää taide-elämää Kirkkonummella. Eri taiteenalojen harrastajat ja ystävät voivat liittyä jäseniksi. Yhdistys järjestää kursseja, luentoja, opetuskritiikkiä, näyttelyitä, teematapahtumia ja taideretkiä.


KuumArt ry

kuumart(at)gmail.com 

KuumArt ry on taideyhdistys, jonka kotipaikka on Tuusula ja toiminta-alueena on koko Keski-Uusimaa. Yhdistys perustettiin vuonna 2007, jolloin yli 30-vuotta toimineet Keravan Kuvataiteilijat ry ja Tuusulan Taideseura ry yhdistivät voimansa. KuumArt-nimi viittaa Keski-Uudenmaan kuntien yhteistyöorganisaatioon (KUUMA).

Local Artists ry 

lea.karvala(at)kar-fix.fi

Perustimme Local Artists ry -yhdistyksemme sipoolaisin voimin vuonna 2010. Meidät yhdisti maalaaminen Carin Bengtsin johdolla Sipoon kansalaisopistossa. Lisäkoulutus on tärkeä osa toimintaamme. Jäsenten yksityisten näyttelyjen lisäksi järjestämme yhteisnäyttelyjä. Yhdistyksen jäsenissä on sekä harrastelijoita että ammattikuvataiteilijoita.

Lohjan Taideyhdistys ry

taideyhdistyslohjan(at)gmail.com

Lohjan taideyhdistys on perustettu 29.12.1959 taiteen harrastajille tukemaan eri taidelajeja - kuvataiteita, kirjallisuutta, musiikkia, teatteria ja elokuvaa.

Nykypäivän Taideyhdistys opastaa ja tukee ennen kaikkea kuvantekijöitä järjestämällä näyttelyitä, ikkunanäyttelyitä, kursseja, retkiä ja luentoja. Jäsenmäärä on noin 160


Loviisan taideyhdistys    

Lovisa konstförening

info(at)loviisantaideyhdistys.fi

Mäntsälän Taideyhdistys ry

info(at)mantsalantaide.fi

Mäntsälän Taideyhdistys ry on vuonna 1955 perustettu ammattitaiteilijoiden ja kuvataiteen harrastajien yhdistys, jonka toimintaperiaatteena on taiteen ja kulttuurin edistäminen Mäntsälän kunnassa.

Nurmijärven Taideyhdistys ry

taideyhdistys.nurmijarvi(at)gmail.com

Nurmijärven Taideyhdistys on perustettu vuonna 1979. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kulttuuriarvoja tarjoamalla erilaisia kulttuuripalveluja ja harrastustoimintaa sekä kannustaa omaehtoisen luovan tekemisen pariin.

Tavoitteena on aktivoida eri taiteenaloilla toimivia harrastajia ja ammattilaisia yhteistyöhön. Jäseniä on noin 70.


Riihimäen Kuvataiteilijat ry

riihimaen.kuvataiteilijat(at)gmail.com

Riihimäen Kuvataiteilijat ry on perustettu vuonna 1956. Tällä hetkellä yhdistykseen kuuluu 145 jäsentä (3/2014), joista osa on ammattitaiteilijoita ja osa alaa pitkään harrastaneita. Yhdistys työskentelee kuvataiteen yhteiskunnallisen aseman edistämiseksi. Jäsenten teoksia esitellään vuosittaisissa jäsennäyttelyissä Riihimäellä. Yhdistys ylläpitää Galleria Tärinää (Eteläinen Asemakatu 2 a).

Sipoon Taiteilijat

hallitus(at)sipoontaiteilijat.fi 

Sipoon Taiteilijat ry on Sipoossa toimivien kuvataiteilijoiden yhdistys joka perustettiin vuonna 1993. Yhdistyksen tehtävänä on edistää ja tukea jäsentensä ammattillista osaamista, työskennellä näiden asioiden kehittämiseksi sekä valvoa Sipoon kuvataiteilijoiden etuja.

Tilat sijaitsevat idyllisessä Itäisessä Jokipuistossa, entisessä pesularakennuksessa, joka sittemmin nimettiin "Artborg 35":ksi.

Sipoon Taiteilijoiden ylläpitämä taidelainaamo tarjoaa vaivattoman tavan hankkia taidetta. Lainaamon kokoelmasta löytyy grafiikkaa, maalauksia, piirustuksia, veistoksia ja valokuvataidetta 25 ammattitaiteilijan tuotannosta.

Pesula Galleria aloitti toimintansa Artborg 35:ssä tammikuussa 2019.

Suomen Taiteilijat ry

info(at)suomentaiteilijat.net

Suomen Taiteilijat ry on valtakunnallinen vuonna 1968 perustettu vapaa taideyhdistys. Yhdistys toimii yhdyssiteenä eri puolilla Suomea työskenteleville kuvataiteilijoille ja kuvanveistäjille järjestäen jyrytettyjä näyttelyitä, kursseja, opintomatkoja ja muita virikkeitä.


Haluatko yhdistyksesi liittyä mukaan tai ilmoitatko tapahtumasta?

Laita viestiä meille